Over ons

Op 8 December 1978 zag de Hamse Dansklub het eerste licht.

Enkele hobbydansers sloegen de handen in elkaar en vonden hun eerste clublokaal bij Vien in kwamol.
Al snel werd deze locatie te klein en moest men op zoek naar een beter geschikte zaal, intussentijd bleef het ledenaantal groeien en werd de ene na de andere zaal afgehuurd om te zorgen dat iedereen kon blijven dansen.
Eind juni 1981 werd een leegstaand kippenhop omgebouwd tot een echte danszaal met een prachtige parketvloer, maar door de blijvende groei van de club werd ook dit voormalig kippenhok al snel te klein.
Na lang onderhandelen werd er door de gemeente Ham een lap grond ter beschikking gesteld in de sportzone aan de bergstraat in Ham. Met de steun van de vele leden werd hier een splinternieuwe grote danszaal gebouwd met alles erop en eraan.
Op 10 Januari 1992 was de nieuwe zaal klaar en werd hij officieel geopend, de Hamse Dansklub werd in elke krant, dagblad en magazine beletterd als een heuse dansfabriek.
Jaren lang was de club een thuis voor vele dansers van allerhande genres, maar opnieuw werd er aan uitbreiding gedacht, en startte de bouw van een uitbreiding en zo kwam er zelfs nog een 2de zaal bij.
In augustus 2017 kwam er echter slecht nieuws, het toenhuidige bestuur had na vele jaren van zwoegen de handdoek in de ring gegooid en het bestaan van de Hamse Dansklub hing uit het niets aan een zijden draadje.
De burgemeester van Ham riep een noodvergadering samen met alle leden van de dansklub en de opkomst was massaal. Alle details van de club inclusief de financiele toestand werden gedeeld en op het eerste zicht zag het er slecht uit.
Maar al snel werd het duidelijk, iedereen wou dat de Hamse Dansklub verder ging en de handen werden in elkaar geslagen. Een werkgroep ging aan de slag om te zien wat er diende te gebeuren.
Al snel werd een nieuw bestuur aangesteld dat zich in de loop van het jaar verder zou vormen.
Op een heel korte tijdspanne werden er bergen verzet en in september startte het seizoen weer als geen ander. Geen enkel evenement werd overgeslagen en er werden zelfs reeds werkzaamheden ingesteld om de tweede zaal verder af te werken.
Hoe moeilijk het ook was, het nieuwe bestuur heeft samen met de enorme steun van de leden er alsnog een topjaar van kunnen maken.
We kunnen dan ook met trots zeggen dat in minder dan een jaar alle zorgen van de baan lijken. De club draait stabieler dan ooit tevoren en denkt al aan de investeringen die ze kan doen om de club een tweede leven in te blazen.
Om te zorgen dat iedereen kan genieten van dansen proberen we ons aanbod zo variabel mogelijk te houden, naast een aanbod in stijldansen voor alle niveau’s, country voor jong en oud en een uitgebreid gamma aan stijlen voor de jeugdleden kijken we ook steeds naar wat we nog extra kunnen doen om van dansen een leuke sport te maken voor iedereen.
Houd daarom zeker onze website en facebook pagina in de gaten om steeds op de hoogte te blijven.
Dankjewel aan alle leden en vrijwilligers voor jullie jaren lange steun.


Vanwege het bestuur,
Andy, Mieke, Kim, Benny en Johan.

 

hier niet op klikken